Het juiste condoom vinden

Soms kan het een beetje een taboe lijken, maar dat is helemaal niet nodig. Het kan juist heel belangrijk zijn om open over veilige seks te praten. Het is namelijk belangrijk dat wanneer je met iemand seks hebt die je nog niet heel goed kent je veilige seks hebt. Dit heeft namelijk twee redenen, ten eerste wil je dan vaak nog niet dat de vrouw bevrucht wordt. Want je kent elkaar pas net. Ten tweede is het ook belangrijk om jezelf en de ander te beschermen tegen eventuele geslachtsziektes. Hier kan een condoom namelijk voor zorgen. Deze helpt bij beide problemen. Omdat een condoom dus ontzettend belangrijk kan zijn is het handig als je hier gewoon open over kan praten. Je wilt immers wel kunnen genieten van de seks en niet de hele tijd na te hoeven denken of het wel verstandig is wat je doet. 

 

Verschillende condooms

Wanneer je condooms koopt zijn er een aantal verschillende soorten condooms. Om te beginnen heb je natuurlijk het standaard condoom, deze beschermt al heel erg goed. Maar wanneer je toch graag verzekerd wil zijn van extra bescherming kan je kiezen voor een extra sterk condoom. Dan heb je nog meer zekerheid dat deze niet scheurt. Dit kan voor een extra geruststelling zorgen. Ook kan het zijn dat je allergisch bent voor de stof latex. Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een latexvrij condoom. Dan hoef je je daar in ieder geval ook geen zorgen meer over te maken. Ook kan het handig zijn om goed uit te zoeken welke maat condoom je nodig hebt als man. Hier kan namelijk aardig wat verschil in zitten. Je wilt namelijk niet dat een condoom te strak zit, dit is geen fijn gevoel. Maar aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet dat het condoom af kan gaan tijdens de seks. Daarom is de maat heel belangrijk. 

 

Condooms met smaak

Buiten de standaard condooms zijn er natuurlijk ook hele leuke kanten aan condooms. Zo kan je kiezen voor condooms met smaak. Hierdoor combineer je het veilige aspect van condooms met iets leuks. Er zijn namelijk een hele hoop smaken om uit te kiezen. Zo kan je voor een zoete smaak gaan, zoals aardbei of mango. Maar je kan ook kiezen voor de smaak mint. Hierdoor wordt voor sommige orale seks geven ook wat leuker. Je kan zelf kiezen wat voor smaak je leuk lijkt. Zo combineer je op een leuke manier veilige seks met een leuk smaakje eraan!   

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs