3 redenen waarom jij voor groene zakelijke energie moet kiezen

Als ondernemer in deze moderne samenleving kun je er niet meer omheen: duurzaam werken. Steeds vaker kiezen ondernemers ervoor om groener aan de slag te gaan. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om over te stappen op een groen energiecontract voor je bedrijf. Met behulp van zakelijk energie vergelijken vind je binnen no-time groene zakelijke energie die bij je past. In dit artikel lees je meer over waarom je vandaag nog (als dat kan) moet kiezen voor groene stroom.

Groene stroom is beter voor het milieu dan grijze energie

De grootste reden waarom menig ondernemer overstapt op groene energie is het feit dat deze vorm van stroom afnemen beter voor het milieu is dan het afnemen van grijze energie. Zolang we gebruik maken van stroom weten we niet beter dan dat dit grijze energie betreft. In de laatste jaren is daar flink wat verandering in gekomen: het blijkt namelijk dat de productie van grijze energie ontzettend schadelijk is voor het milieu. Bij de productie ervan komt veel CO2 vrij, een giftige stof die de aardbol aantast. Dit gas zorgt er onder andere voor dat er een gat in de ozonlaag ontstaat waardoor de aarde opwarmt. Kijken we naar hoe groene energie wordt gemaakt dan zien we dat daar al veel minder CO2 bij vrijkomt. Ook is het goed om te kijken naar de energiebronnen van beide soorten energie. Bij grijze energie wordt er geput uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Dit zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene stroom wordt daarentegen gehaald uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de zee. Deze bronnen hebben geen limiet.

Je kunt nog steeds goedkoop energie afnemen met groene stroom

Veel mensen zijn bang dat ze veel meer geld moeten betalen wanneer ze overstappen op groene stroom. Dat is gelukkig niet het geval; net als bij grijze energie kun je bij groene stroom gebruik maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Met zo’n tool vind je alsnog de beste match voor jouw jaarlijkse verbruik en wensen. Door te beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk zie je binnen no time welke energiecontracten passen. In dat overzicht zie je direct bij welke energieleverancier je het meest voordelig uit bent en wat je waar krijgt voor je geld. Let je verder op andere zaken, zoals de opzegtermijn en de einddatum, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je onnodig te veel betaalt. Stap altijd over op het moment dat dat mag en kan en ga altijd op zoek naar de beste deal door middel van energie vergelijken. 

Groene energie kun je zelf opwekken met zonnepanelen

Tot slot is het heel interessant om te weten dat je groene stroom zelf op kunt wekken. Bij grijze energie is dit absoluut niet mogelijk. Groene energie wek je op met behulp van zakelijke zonnepanelen en een omvormer. Veel ondernemers zien in eerste instantie altijd alleen de ‘nadelen’ van zonnepanelen, namelijk het feit dat je erin moet investeren. Zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar bieden wel ontzettend veel voordelen aan. Zo ben je niet meer afhankelijk van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt wanneer je je eigen stroom opwekt. Gaan de prijzen daar ineens omhoog zoals nu het geval is? Met je eigen opgewekte groene energie merk je daar niet zoveel van. Ook maak je uiteindelijk gebruik van gratis stroom; na enkele jaren heb je de investering in zonnepanelen namelijk terugverdiend. Vervolgens profiteer je nog tien tot vijftien jaar van gratis groene energie. Kortom: er zijn voldoende redenen om als ondernemer te kiezen voor groene energie voor je bedrijf. Wanneer stap jij over?

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs