Drie manieren om een goede klusjesman te vinden

Je hebt een druk leven: baan, studie, gezin, sociale verplichtingen, feestjes. Je bent niet heel erg handig en toch moet er in en om het huis wel eens iets gebeuren. Google je dan lukraak op stukadoor Nijmegen of iets vergelijkbaars, of sta je even stil bij hoe je de beste klusjesman- of vrouw voor jouw klus vindt?

Mond-tot-mondreclame

De meeste mensen vinden hun klusser via-via. Familie, bekenden, buren, collega’s, vraag iedereen naar zijn of haar ervaringen met hun klusjesman of schilder. Bedenk van tevoren wat voor jou belangrijk is: kwaliteit, prijs of snelheid. Dat is niet voor iedereen hetzelfde, dus vraag goed door wanneer mensen hun mening geven. Wordt regelmatig dezelfde naam genoemd met een positieve beoordeling, dan zit je goed. Wees niet verbaasd wanneer je even moet wachten voor je aan de beurt bent. Je bent waarschijnlijk niet de enige die deze klusser op het spoor gekomen is.

Levert navraag in je omgeving niet veel op, kijk dan regelmatig eens uit het raam. Welk schildersbedrijf of stukadoor zie je vaak in je wijk? Dat is vast een bedrijf dat in de buurt gevestigd is.

Online zoeken

Het internet is een oneindige bron van informatie, ook over klusbedrijven of vakmensen. Zoek eens op je plaatsnaam en het soort klusser dat je zoekt. Je krijgt een hele lijst resultaten en kunt rustig de websites gaan bekijken. Wie maakt een goede indruk op je, wie heeft geloofwaardige en positieve reviews? Er zijn gespecialiseerde websites waar je je klus kunt aanbieden of waar klusjesmannen (of vrouwen) zich kunnen presenteren. Heb je een groot project dat uitgevoerd moet worden of een bijzondere klus? Kijk dan ook wat verder dan je eigen omgeving. Je hebt mogelijk een meer gespecialiseerd bedrijf nodig. Vergeet ook niet te kijken of er een branchevereniging is en welke bedrijven daar bij aangesloten zijn.

Oordeel zelf

Het sluitstuk van je zoektocht is een persoonlijke kennismaking met het bedrijf van jouw keuze. Je kunt ook twee of drie bedrijven uitzoeken. Zeker bij een grote opdracht is dat heel gebruikelijk. Ga in gesprek, stel al je vragen en laat ze een offerte uitbrengen. Kijk niet alleen naar de prijs, maar naar de algehele indruk die de offerte maakt: is duidelijk hoe het eindbedrag is opgebouwd? Is duidelijk wanneer de klusser kan beginnen en wanneer het werk is afgerond? Heeft je klusser ervaring met dit werk of een opleiding in deze richting? Wanneer je op deze manier je toekomstige schilder, stukadoor, tuinman of elektricien zoekt heb je alles gedaan om jouw klus tot een succes te maken.

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs