Wat zijn haagplanten precies?

Haagplanten zijn anno 2022 erg populaire planten in Nederland en dit komt doordat steeds meer mensen een groene tuin willen hebben. Meer groen in de tuin, betekent vaak meer gezelligheid en meer rust. Haagplanten komen in veel verschillende soorten en maten, hierdoor kun je er alle kanten mee op gaan. Haagplanten zijn kenmerken, omdat ze vaak heel hoog kunnen worden en er zitten vaak veel voordelen verbonden aan het gebruik van een haagplant. Wat zijn de voordelen van een haagplant in jouw tuin? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen van haagplanten

Haagplanten worden in de Nederlandse tuinen veel toegepast en dit komt door de verschillende voordelen. Een van de eerste voordelen is dat ze vrij goedkoop zijn en zorgen voor veel extra groen in de tuin. Daarnaast heeft de haagplant ook een functionele functie en zorgt het ten eerste voor veel meer privacy. Je kunt hem plaatsen met een houten schutting, maar ook de haagplant zelf gebruiken als een schutting. Veel mensen maken gebruik van een groene afscheiding en dient daarom perfect als een schutting. Een groene wand is vaak een stuk mooier dan een simpele houten schutting. Daarnaast zijn de meeste hagen geluidsdempend, waardoor je minder snel geluidsoverlast krijgt. Ook is het een flexibele schutting en kun je zelf bepalen of de schutting lager moet, of juist een stuk hoger. Een andere goede reden om te kiezen voor een haagplant is dat deze ook goed is voor het milieu. Vogels en andere dieren zullen blij zijn met de haagplant en maken hier zeker gebruik van.

Beukenhaag

Een beukenhaag is onderdeel van de haagplanten en de soort waar de meeste mensen voor kiezen. Dit komt voornamelijk doordat de beukenhaag behoorlijk goedkoop is en toch mooi van kleur blijft het gehele jaar. In vergelijking met andere haagplanten is het een goedkope haagplant en ziet het er ook nog eens prachtig uit. Daarnaast is de beukenhaag onderhoudsarm en hoef je hem maar tweemaal in het jaar te snoeien. Je kunt hiervoor een scherpe heggenschaar gebruiken, maar ook een speciale hovenier voor inschakelen. Je dient hem wel regelmatig water te geven, vooral in droge periodes is dit van belang. Toch blijft de beukenhaag laag in onderhoud als je het vergelijkt met de andere beukenhagen. Bij het snoeien kan het ook erg handig zijn om de beukenhaag bij te mesten.

 

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs