Dit is wat jij moet weten over een hypotheek om te gaan verbouwen

Als jij binnenkort wilt gaan verbouwen, om bijvoorbeeld extra vierkante meters te creëren is het wel zo fijn als je weet wat voor speling je hebt omtrent je hypotheek. Je kunt wanneer het volgens de bank een niet te groot risico is namelijk extra geld bij de hypotheek doen om je huis te gaan verbouwen. Er zijn vandaag de dag op het internet zelfs tools waarmee jij je maximale hypotheek kunt berekenen. Zo kun jij er eenvoudig achter komen of je nog de mogelijkheid hebt op een verbouwingshypotheek. In dit artikel kun je meer vinden over hoe dit allemaal werkt.

Afsluiten van een hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is hoogstwaarschijnlijk niet iets wat je vaak hebt gedaan. Een lening aangaan is wel iets waar je voor een lange tijd aan vast zit en wat een grote rol kan spelen in de toekomst. Vandaar dat het belangrijk is om je goed in je hypotheek te verdiepen en te kijken wat voor mogelijkheden je hebt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een verbouwingshypotheek aan te vragen. Dit is altijd niet echter de meest verstandige keuze voor iedereen. Of dit voor jou geldt kun je het beste vragen aan een onafhankelijke expert. Voor het aanvragen van een onafhankelijke hypotheekadvies bieden wij altijd een kosteloze en vrijblijvende oriëntatiegesprek aan. Op deze manier weet je wat de exacte lasten zullen zijn.

Het verhogen van je hypotheek

Wanneer jij van plan bent om eens flink te gaan verbouwen of een nieuw huis wilt gaan kopen kan het zo zijn dat je hier extra geld voor nodig hebt. Vaak zul je er met dit soort aankopen namelijk voor kiezen om niet al het geld zelf te sparen. Wel zul je eerst moeten nagaan of je ook daadwerkelijk de mogelijkheid hebt om je hypotheek te verhogen. Wanneer jij een overwaarde hebt aan je huis die groter is dan de verbouwing kun je een verhoging van je hypotheek aanvragen. Als de verbouwing ervoor zorgt dat je huis meer waard wordt is dit ook mogelijk. De verhoogde hypotheek mag alleen niet meer waard zijn dan de huidige waarde van je huis. Ook zal de bank nog bepalen of je inkomen hoog genoeg is om de hypotheek te kunnen betalen. Wanneer je huis sterk in prijs is toegenomen kan het zijn dat je niet genoeg verdient voor de verhoogde hypotheek.

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs