Uitgaan: do\’s en don\’ts

De coronamaatregelen zijn versoepeld en we gaan spontaan weer naar de kroeg. Wanneer je volop uitgaat omdat het weer mag, is de neiging tot het maken van een inhaalslag met alcohol groot. En de volgende dag voel je je dan vaak brak. Met name voor studenten is dit niet handig. De nachtclubs in België zijn sinds 1 oktober weer open dus veel studenten maken hier volop gebruik van. Ook kan er weer naar festivals gegaan worden. Helaas komt het soms voor dat er ook andere dingen dan alcohol gebruikt worden zoals drugs: je hebt het misschien zelf wel eens gebruikt om je losser en meer ontspannen te voelen. Maar de lange termijneffecten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid, verslaving en financiële problemen zijn nadelig. Indien je jezelf hierin herkent kun je professionele hulp vragen bij het stoppen met drugs om je leven weer in goede banen te leiden. Kortom: uitgaan met teveel stimulerende middelen levert je op de lange termijn niets op. Stoppen met drugs kan je veel gezondheidsvoordelen bieden.

Waarom gaan we eigenlijk uit?

Waarom gaan we eigenlijk uit? Sinds die versoepeling van die maatregelen kreeg jij misschien ook wel, net als velen die drang om weer naar dat gezellige kroegje of café te gaan. Zoals boven al genoemd, misschien vanwege de alcohol. Maar er zijn meer redenen waarom mensen zo graag uitgaan en waarom we dat zo gemist hebben in de coronatijd! Het zorgt voor sociale verbinding met anderen, dat geeft energie, en de mens is van nature een kuddedier, dus dat is wat we (bijna) allemaal willen. Daarnaast maak je met dansen in een club of bar een stofje vrij, endorfine. En daar word je blij van. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat dansen goed is voor mind en body. Het is een soort uitlaatklep. Veel mensen kunnen ontstressen met uitgaan: door te dansen, een drankje te doen en natuurlijk, te flirten! Dansen is erg positief, dus zeker iets om wekelijks te doen in je favoriete dancing!

Hoe zit het met het coronatoegangsbewijs?

Vanaf maandag 1 november worden de maatregelen weer aangescherpt, een coronatoegangsbewijs wordt in Vlaanderen in de horeca verplicht, zoals ook al het geval is in Brussel en Walonië. Mocht je geen QR-code of toegangsbewijs hebben, zijn er genoeg andere manieren om uit te gaan of een mooie bezienswaardigheid te bezoeken! Dat hoeft echt niet per sé in een kroeg. Ga eens naar een prachtig natuurgebied zoals het Minewater Lake met je vriend of vriendin waar je kunt genieten van de zwanen op het water en kunt ontspannen. Eet een heerlijk Vlaams frietje in een van onze mooie steden zoals Gent of Brugge. Of scoor een leuke rariteit op de vogeltjesmarkt in Antwerpen! En een echte must-see is natuurlijk nog altijd de grotten van Han. Op internet vind je een top 25 bezienswaardigheden in België waar je een mooie keus uit kunt maken.  

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs