Slim omgaan met geld

Ben jij goed in sparen? Het is natuurlijk altijd fijn om een beetje geld achter de hand te hebben. Dan kun je aan het eind van het jaar eindelijk op een welverdiende vakantie. Of misschien koop jij na een aantal jaren sparen liever jouw droomauto. Streef jij ernaar om zoveel mogelijk geld te besparen, zodat je meer kunt besteden aan leuke dingen? Dan zijn er verschillende manieren om slim met geld om te gaan.

Bespaar hypotheekrente kosten  

Naast dat je maandelijks geld kwijt bent aan energiekosten, moet je ook altijd rekening houden met hypotheekrente kosten. Wil je een beter beeld krijgen van wat jij nu maandelijks aan hypotheekrente kwijt bent? Ga dan naar hypotheekrente.nl en ontdek de actuele hypotheekrente. Als je precies weet wat jij maandelijks kwijt bent aan rentekosten, kun je hier proberen geld op te besparen. Hoe doe je dat dan precies? Je kunt in overleg met de bank een gedeelte van je hypothecaire lening vroegtijdig aflossen. Op die manier verkort je de looptijd van de lening waardoor je hypotheekrente kosten per saldo afnemen. 

Investeren in zonnepanelen

Met het geld dat je nu op je spaarrekening hebt staan, kun je duurzame investeringen doen. Zo bespaar je later flink wat geld. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, want hoe kan je nou geld besparen als je juist geld besteedt aan het doen van investeringen? Het geld dat nu op jouw spaarrekening staat, wordt niet meer waard als je er niks mee doet. Daarom is het verstandig om te investeren in duurzaamheid. Stap bijvoorbeeld over op groene energie door zonnepanelen aan te schaffen. Dit is een grote investering, maar deze heb je binnen zes tot zeven jaar terugverdiend. Vanaf dat moment verdien je er juist geld mee. Dat komt omdat je na de terugverdientijd kan profiteren van gratis zonnestroom die jouw zonnepanelen opwekken. Daarmee bespaar je maandelijks energiekosten. Zo profiteer je na een aantal jaar al van financieel voordeel. 

Koop obligaties of aandelen

Het handelen in obligaties en aandelen wint aan populariteit in Nederland en jij kan hiervan profiteren. Koop je een aandeel of obligatie, dan kun je rendement verdienen op je investering. Zo verdien je bij een aandeel dividend, wat winst op je gekochte aandeel is. Bij een obligatie zit dit net iets anders. Een obligatie is namelijk een schuldbewijs dat je koopt van een onderneming. De betreffende onderneming leent in feite geld van jou en jij krijgt hier een beloning in geld voor terug, naast dat je jouw investering terugbetaald krijgt. Beleg je in obligaties of aandelen met je spaargeld, dan kun je hier flink wat mee verdienen. 

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs