Populaire woontrends dit jaar

Waar je woont moet natuurlijk echt aanvoelen als een thuis. Dat bereik je door het in te richten naar jouw eigen smaak. Toch kan dit soms lastig zijn. Daarom is het altijd handig om op de hoogte te zijn van populaire woontrends. Weet jij wat tegenwoordig gewild is op het gebied van inrichting? Dan kun je haast niet meer de mist in gaan. Jouw huis zal dan ook binnen de kortste keren voelen als een thuis.   

Scandinavische stijl en lijstenmuur

Veel Nederlanders houden van Scandinavisch wonen. Wat is dat precies? Het gaat hierbij om eenvoudig, maar stijlvol wonen. Je hebt niet altijd veel kapitaal nodig om een gezellige en trendy inrichting te creëren. Ondanks dat eenvoudig stijlvol kan zijn, is het begrijpelijk dat je een persoonlijke touch wil geven aan de inrichting. Wil je jouw woonkamer wat persoonlijker maken? Dan is het een leuk idee om een lijstenmuur te creëren. Om de muur dynamisch te laten ogen, kun je kiezen voor lijsten in verschillende vormen en maten. Laat een grote fotolijst eruit springen en vul de muur verder op met kleinere lijsten die onderling natuurlijk ook weer in grootte verschillen. Denk bij het kopen van de lijsten wel aan welke kleuren passend zijn bij de door jou gekozen stijl in de woonkamer. 

Een neutrale vloerkleur

Met jouw interieur wil je natuurlijk een mooie stijl creëren in de woonkamer. Wat je niet moet vergeten, is de vloer. Er zijn verschillende soorten vloeren die je kunt leggen. Denk bijvoorbeeld aan pvc vloeren of laminaat. Momenteel is het populair om te gaan voor een neutrale vloer. Dit sluit aan bij de eerdergenoemde Scandinavische stijl. Een lichte kleur zorgt ervoor dat het interieur meer opvalt. Het oogt rustig en natuurlijk. Eenmaal een keuze gemaakt voor een neutrale vloerkleur? Dan is het een aanrader om op zoek te gaan naar een pronkstuk voor in de woonkamer zoals een mooie lamp. Door de lichte vloer, springt deze er prachtig uit.   

Duurzaam interieur

Het leiden van een duurzaam leven is steeds belangrijker. Meer mensen zijn zich bewust van het feit dat hun keuzes invloed hebben op het klimaat. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd is duurzaamheid een prominent thema. Dit zien we dan ook terug in de woontrends. In toenemende mate gebruiken mensen gerecyclede meubels. Het gaat hier om vintage meubels, maar ook meubels die zijn gemaakt uit gerecycled materiaal. Op deze manier gaan er geen meubels en materialen verloren. De duurzame meubels creëren een tijdloze stijl en daarnaast draag je ook nog een steentje bij aan een beter milieu. 

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs