Hoe hoog mag een schutting tussen de buren zijn?

Sta je op het punt om erf af te scheiden? Dan heb je verschillende mogelijkheden hoe je dit kunt doen. Wat je zeker moet weten is dat alles wel binnen wet en recht geschiedt. Het opzetten van een schutting is namelijk omgeven door regels. En deze regels kun en mag je niet zomaar omzeilen. Maar dit hoef geen probleem te vormen bij het opzetten indien je je keurig houdt aan de voorgeschreven regels. Voordat je verder gaat met het bepalen van de hoogte van je schutting, is het goed om eerst stil te staan bij de vraag van welk materiaal je schutting gemaakt moet worden. Dit lees je hieronder zodat je de juiste keuze zult gaan maken.

Soort materiaal?

Zoals eerder aangegeven is het goed om stil te staan bij de vraag voor welk materiaal je kunt kiezen voor het opzetten van je schutting. Een schutting kun je namelijk laten opzetten aan de hand van beton. Daarnaast kun je ook kiezen voor een schutting die vervaardigd is van hout. Maar los van steen en hout kun je ook kiezen uit exclusieve modellen schuttingen. Het is wat je zelf wil hebben en hoe je die wil hebben. Je kunt hierbij je creativiteit de vrije loop hebben. 

De hoogte van je schutting   

Nadat je hebt vastgesteld wat het materiaal moet zijn waarmee je je schutting gemaakt moet worden, moet je nu bepalen hoe hoog je schutting moet zijn. Maar hierin ben je niet compleet vrij in. Zoals eerder gesteld zul je rekening moeten houden met de regels. Het beste is om deze na te leven om niet in problemen te komen met de gemeente. Dan is er een ander probleem, indien dat het geval is. Als het gaat om de grens tussen je buren mag de schutting een maximale hoogte hebben van 2 meter. Aan de voorkant van je woning mag je schutting niet hoger zijn dan 1 meter. Hou er dus rekening mee als je je horizontale schutting wil opzetten. 

Laat je schutting opzetten

Indien je van plan om een schutting op te zetten kun je dit overlaten aan vakmannen die op een kundig manier je schutting voor jou kunnen opzetten. Daarbij is het heel erg belangrijk om aan te geven hoe je schutting eruit moet zien. De nodige materialen zul je dan ook moeten aanschaffen. Bij hillhouttuinhout.nl ben je terecht om verschillende materialen te kopen die bij het opzetten gebruikt kunnen worden. Begin vandaag nog aan je schutting. 

 

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs