Een eigen beautysalon beginnen

 

Was je van jongs af aan al bezig met je uiterlijk en vond je het stiekem heel erg leuk om de make-up van je moeder te gebruiken? En vind je het leuk om andere te verzorgen en mooier te maken dan dat ze al zijn? Dan is een beroep in de uiterlijke verzorging echt iets voor jou. En een beroep in de uiterlijke verzorging is natuurlijk nog steeds heel erg breed. Want dit kan een masseuse of een schoonheidsspecialiste zijn maar ook bijvoorbeeld een visagiste. Heb je altijd al de droom gehad om dan ook je eigen salon te beginnen? Dan is dit het juiste moment om er voor te gaan!

Waar ga je beginnen?

Als eerst is het slim om een ondernemingsplan op te stellen. Hiermee kan je dan naar de bank en kan je je plan voorstellen. Als de financiële aspecten allemaal rond zijn kan het zoeken naar een pand van start gaan. Voor een schoonheidssalon is het erg belangrijk dat je redelijk centraal ligt en niet ergens midden in de weilanden. De meeste mensen willen voor een gezichtsbehandeling of voor hun nagels niet al te ver hoeven reizen. Als de locatie en het pand hebt bekeken dan is het tijd voor de inrichting. Bedenk bij jezelf is wat voor soort stijl je je salon wilt gaan verbouwen. Ga je voor strak en modern of toch meer voor huiselijk en gezellig? Beide stijlen zullen ook weer andere klanten aantrekken dus kijk goed waar jij het meeste mee kan bereiken.

De voorraad en accessoires

Het verbouwen van je pand kan je natuurlijk zelf doen maar je kan er ook voor kiezen om wat hulp van mensen in te schakelen. Zodra de hele verbouwing af is kan het aankleden met accessoires beginnen. Als eerst is je logo natuurlijk erg leuk om op je ramen en verder in je salon te plakken. Dit kan je nog aanvullen met stickers van het merk waar je mee gaat werken zodat dit ook direct duidelijk is. Een goede voorraad aan de producten waar je mee gaat werken kan ook echt niet ontbreken. Je hoopt natuurlijk dat je klanten ook voor thuis gebruik producten mee nemen en dan kan het niet zo zijn dat je je producten niet meer op voorraad hebt! Naast alle leuke accessoires zijn er ook nog wat andere dingen belangrijk bij een eigen salon. Denk bijvoorbeeld aan beveiliging. Het is natuurlijk je grootste nachtmerrie als je net een eigen salon hebt geopend dat er wordt ingebroken. Daarom zijn beveiligingscamera’s en een goed alarmsysteem noodzakelijk. camera beveiliging en camera installatie is vrij eenvoudig en hoeft ook geen duizenden euro’s te kosten. Maar het spaart je uiteindelijk wel een hele hoop geld uit!

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs