Tuinen in alle vormen en maten

Graag bezig in de tuin? Of heb je het liefste dat het onderhoud van de tuin niet al te veel tijd in beslag neemt? Een ding is zeker, iedereen wil uitzicht op een gezellige en stijlvolle voor- of achtertuin. Waar gezinnen met jonge kinderen kiezen voor een ruim grasveld en een praktische tuintafel, gaan mensen met groene vingers voor een doe-het-zelf tuin. Ieder heeft zijn eigen smaak en zo ook zijn eigen stijl in de tuin. 

Een tuin met een natuurlijk uiterlijk

Duurzaamheid staat centraal in Nederland. Hieruit volgt een leuke trend voor tuinen. Steeds meer mensen geven hun tuin een natuurlijk uiterlijk. Dit wil zeggen dat duurzame materialen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de tuintafels en -stoelen, maar daar blijft het niet bij. Tuintafel aluminium? Dat is ook een optie natuurlijk. Daarnaast dragen hangmatten, tuinhuisjes of mooie decoratie bij aan het duurzame uiterlijk van de tuin. Uiteraard sluiten ook de kleuren aan bij de natuur. Populair zijn donkergroen en okergeel. 

Doe-het-zelf tuin

Je tuin omtoveren tot een grote moestuin? Of misschien wel tot een bloemen paradijs zoals de Keukenhof in Lisse? Alles is mogelijk wanneer je een beetje moeite wilt stoppen in jouw tuin. In Nederland zijn er steeds meer doe-het-zelf tuinen. Voor of achter een woning wordt de grond omgetoverd tot een paradijs die de bewoners met hun groene vingers zelf onderhouden. Moestuinen zijn tegenwoordig erg populair. Mensen verbouwen hun eigen groenten, fruit of kruiden. Leuk om je bezoek tijdens het avondeten te vertellen dat het eten uit eigen tuin komt toch? Niet alleen moestuinen zien we steeds vaker in de voor- en achtertuinen, ook exotische bloemen en planten zijn populair. Zulke tuinen vereisen wel enig onderhoud, maar het resultaat mag er wezen. 

Van een balkon naar een knusse tuin

Heb jij geen voor- of achtertuin? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt nog steeds een tuingevoel creëren op het balkon. Je hebt misschien niet zoveel ruimte, maar met een paar creatieve ideeën tover je het balkon om in een knusse tuin. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal paletten aan elkaar timmeren en hier grote kussens op doen. Je hebt dan een zelfgemaakte bank, die er ook nog eens gezellig en stevig uitziet. En wat dacht je van een lichtjeskoord spannen over je balkon? Een leuke tuinset balkon is ook een goed idee! Om het af te maken, kun je kleurrijke bloempotten hangen aan de reling van het balkon. Zo creëer je toch nog een tuingevoel.

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs