Alles wat je moet weten over de ficus

Planten in je huis en tuin zijn ontzettend leuk en geven veel sfeer, mits ze natuurlijk goed worden onderhouden en verzorgd. Veel mensen krijgen het maar niet voor elkaar om hun mooie planten in leven te houden.Vaak is de reden hiervan dat elke plant een ander soort verzorging nodig heeft. Sommige planten hebben juist erg veel water nodig om te leven, terwijl andere genoeg hebben aan een klein beetje water. Niet alleen de verzorging van de plant heeft invloed op hoe lang de plant meegaat, ook de plaats waar je de plant zet is van groot belang. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de ficus, waar komt deze vandaan en hoe moet je deze verzorgen.

De ficus

De ficus komt oorspronkelijk uit Afrika en is tegenwoordig een ontzettend populaire kamerplant. Wanneer je nu een ficus in iemands huis ziet is de kans echter erg groot dat deze uit de regenwouden in Zuidoost-Azië, India, Thailand en Maleisië komen. Ook komt deze plant voor in de gebieden in Zuid-Amerika, Australië en andere delen uit Azië. De ficus hoort bij de moerbeifamilie. Een ander soort ficus die je wellicht wel kent is bijvoorbeeld de ficus carica, oftewel de vijgenboom. In Nederland zie je vooral de ficus lyrata, robusta, everest, benjamina en exotica. Hoewel de ficus een populaire kamerplant is, kunnen deze planten ook als buitenplanten worden gebruikt. Als je kijkt naar de gebieden waar de ficus vandaan komt, valt het je wellicht op dat dit allemaal warme gebieden zijn. de ficus kan dan ook alleen maar als buitenplant gebruikt worden wanneer de temperatuur hoger blijft dan 10 graden celcius.

Het verzorgen van de ficus

Om zolang mogelijk plezier te hebben van je ficus, is het natuurlijk van belang deze goed te verzorgen. De ficus groeit het beste in een vochtige grond. Daarom kun je deze plant beter vaak kleine beetjes water geven, in plaats van een grote hoeveelheid in één keer. Let er wel op dat je de plant niet teveel water geeft, dan kan er namelijk wortelrot optreden.

Het plaatsen van de ficus

Je kunt de ficus niet in elk hoekje van je kamer zetten. Het is belangrijk dat de plant op een plek staat met veel zonlicht, het liefst een plek met vijf uur zonlicht per dag. Ook is de aangeraden temperatuur overdag minimaal 14 graden celsius en in de nacht acht graden celsius. Op deze manier zal de ficus lang meegaan.

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs