3x toerist in eigen land

Steeds vaker wordt Nederland als vakantiebestemming gekozen. Veel mensen hebben ons koude kikkerlandje herontdekt tijdens de pandemie en brengen hier graag weer een vakantie door. Maar ook de hectiek op de vliegvelden, onzekerheid wat betreft eventuele maatregelen en de hoge inflatie hebben ervoor gezorgd dat velen de vliegreis naar een zonnige bestemming vervangen voor een vakantie in Nederland. En dat is geen enkel probleem, want ook hier is genoeg moois te zien en te ontdekken. Begin je bucketlist dus eens als toerist in eigen land en ga op avontuur in de Nederlandse steden en landschappen. Meer inspiratie doe je op in dit artikel.

 

Kaas in Alkmaar

Net als Gouda is Alkmaar een echte kaasstad. De traditie van het handjeklappen door kaasboeren uit de polders, het wegen van échte kazen en vrolijke kaasmeisjes zijn hierbij onmisbaar. Het is de grootste en oudste kaasmarkt van Nederland en trekt jaarlijks veel mensen aan. In Alkmaar kun je tot en met september elke vrijdag een kijkje nemen. Na een rondje over de kaasmarkt kun je ook heel goed shoppen in Alkmaar en bruist het centrum van gezellige terrasjes. Jij vermaakt je hier dus wel.

 

Terug in de tijd op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een buurt die nog wel in de Industriële Revolutie lijkt te leven. Authentieke huisjes, prachtige molens, een klompenmakerij, kaasboerderij, er is van alles te zien en te beleven. In de restaurantjes vind je echte Nederlandse lekkernijen en overal kun je leuke souvenirs meenemen. Het is een echte beleving voor jong en oud!

 

In de natuur op Ameland

Zandduinen, strand en drassig natuurgebied zijn kenmerkend voor Ameland. Hier zal je je als natuurliefhebber dan ook heel goed vermaken. Het Waddengebied is uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland, en daar draagt Ameland haar steentje aan bij. Er zijn vier dorpen te vinden op het eiland, waar je nu veel boetiekjes, cafeetjes en restaurants vindt. Verdwalen zal je niet op het eiland, want de vuurtoren bij Hollum is altijd een herkenbaar punt. Ameland leent zich perfect om de fietsen en wandelen, maar ook kun je hier kitesurfen, parachutespringen en excursies doen. Ga bijvoorbeeld voor een wadexcursie, een safari of een bos-, strand- en vuurtorentocht. Op Ameland kun je je in je eentje goed vermaken, maar zeker ook met een groep. Je kunt een groepsaccommodatie Ameland boeken om gezellig bij elkaar te verblijven. Breng je tijd op Ameland bijvoorbeeld door met je vriendengroep, familie of collega’s. Zelfs een groepsaccommodatie 60 personen is hier te boeken. Overdag kun je je collega’s beter leren kennen door verschillende teambuildingsactiviteiten te doen.

Gerelateerde Blogs

Recente Blogs