Eigenaar Jesse

Niets is te veel voor Jesse, het gastheerschap zit al van jongs af aan in zijn bloed.
Na 15 jaar in de horeca gewerkt te hebben, kwam eindelijk zijn droom uit, een eigen horeca-zaak!
Naam: Jesse
Leeftijd: 30
Functie: Eigenaar / Gastheer
 
– Wat is je favoriete gerecht van Het Groene Pandje?
De bisque. Dit is onze klassieke eigen gemaakte vissoep met een twist, op basis van strandkrabben. Dit was ook één van de gerechten die wij serveerden op het Preuvenement, en de soep werd ook hier erg enthousiast ontvangen.
– Hoelang werk je in de horeca?
Ik ben op mijn 15e begonnen in de afwas, heb in de keuken van Fat Alice en Center Parcs gewerkt als leerling kok, maar ik was op zoek naar meer dynamiek en uitdaging. Dit vond ik in de bediening, eerst achter de bar bij café Luxembourg, en daarna bij Grand café De Graaf van Gelre, als assistent-bedrijfsleider en later als bedrijfsleider.
Inmiddels dus alweer 15 jaar.
– Wat doe je naast werken bij de bistro?
Naast mijn werk ben ik zoveel mogelijk bij mijn gezin, ik ben bijna 2 jaar trotse vader van Fons, en getrouwd met Eline. Verder hou ik van uiteten (uiteraard om inspiratie op te doen ;-)) en ben ik graag bij familie en vrienden, vaak ook weer gecombineerd met eten en drinken..
– Wat doe je over 2 jaar?
 Ik hoop dat Het Groene Pandje deze stijgende lijn voortzet, en dat mensen ons nog steeds weten te vinden. Ik hoop dan op nog steeds een mooi team, dat zij hier nog steeds met plezier werken en een mooie zaak met in elk geval een vernieuwde keuken. Verder hoop ik dat de balans tussen werk en privé beter is dan dat het nu is.
– Wat is je ultieme ‘Bistro Het Groene Pandje moment’?
De eerste zaterdag nadat onze nieuwe kaart in ging zaten we helemaal vol, alle gasten genoten van 4- / 5-gangen verrassingmenu’s en alles ging goed. Ik was van tevoren een beetje zenuwachtig, maar toen ik zag dat het team plezier had en de kaart goed werd ontvangen door de gasten was ik enorm blij en trots. En uiteraard onze deelname en winst bij het Preuvenement mag niet ontbreken in ultieme ‘Bistro Het Groene Pandje’ momenten.
– Hoe bevalt het je in Barneveld?
Ik was eerlijk gezegd nooit eerder in Barneveld geweest, tot ik Restaurant Het Groene Pandje kwam bekijken. Ondanks dat ik een buitenstaander ben, werd/word ik heel erg hartelijk ontvangen. Ik voel me hier meer dan welkom, zowel door het team als door de gasten en de andere ondernemers.
– Hoe bevalt het om eigenaar te zijn?
Het blijft nog steeds spannend, als het een paar dagen rustig is, vraag ik me af waarom ik hier aan ben begonnen, en als het druk is ben ik weer heel erg blij. Het is constant hard werken. Al met al geeft het me heel erg veel voldoening en ben ik erg blij dat ik deze stap heb durven maken.