Chef kok Rien


Onze culinaire meester: Rien! Als chef kok is Rien eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van onze keuken. Erg belangrijk.
 
Naam: Rien
Leeftijd: 27 (maar voelt zich 19)
Functie: Chef kok
 
– Wat is je favoriete gerecht van Het Groene Pandje?
Ons gerecht van biologisch eendenborst, Canard à l’Orange. De eendenborst halen wij bij een lokale eendenboer, deze fokt zijn eigen eenden en laat ze daarna slachten. Weinig fokkers krijgen het voor elkaar om hun eigen eenden terug te krijgen na de slacht. Dit is in dit geval wel zo. Hierdoor kan onze eendenboer de kwaliteit garanderen van de geboorte van de eenden tot in onze keuken. De kwaliteit is zo goed, dat er eigenlijk geen toevoegingen nodig zijn.
– Hoelang werk je in de horeca?
Vanaf mijn 14e, dus 13 jaar alweer! Als kleine Rien ben ik begonnen bij de Bonte Koe hier in Barneveld (is nu de Hebberd), de afgelopen 7,5 jaar werk ik bij Het Groene Pandje. En nu sinds 1 mei 2017 ben ik chef kok in plaats van kok.
– Wat doe je naast werken bij onze bistro?
Op donderdagavond train ik bij de Kieviten als het werk dit toelaat. Op zondag is de bistro gesloten, dus ben ik altijd bij voetbalwedstrijden van de Kieviten te vinden. Verder ben ik binnenkort 7 jaar getrouwd met Marina, heb ik een dochter van 6 jaar en een tweeling van 3 jaar. Druk zat dus!
– Wat doe je over 2 jaar?
Rentenieren! Als dit niet lukt, wat mij betreft nog steeds met veel plezier als chef kok bij Bistro Het Groene Pandje werken.
– Wat is je ultieme ‘Bistro Het Groene Pandje moment’?
Ik heb door de jaren heen heel veel meegemaakt bij Het Groene Pandje, eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Ik vind het lastig een specifiek moment te noemen. Elke drukke dag, met allemaal tevreden gasten en collega’s die het gezellig hebben onderling zijn ultieme momenten.